Waar op te letten bij autoverkoop

Als jij je auto wilt verkopen moet er toch wel een weloverwogen beslissing worden genomen.

Dit doe je graag met advies van anderen in je omgeving of nog verder weg via internet. Het is een uitkomst dat dit de laatste twintig jaar mogelijk is via de bekende zoekmachines. Of via de gespecialiseerde autowebsites.

Ten eerste moet je weten hoe je het financieel wilt aanpakken, dat wil zeggen welke prijs je voor ogen hebt als je je auto verkoopt.

Buiten het financiele gedeelte is het belangrijk dat de auto die je wilt verkopen er representatief uitziet, een reiniging is dus op zijn plaats. Het goed onderhouden van je auto is een ook een voornaam onderdeel van de verkoop en zie ditdusals een vereiste.

Let op dat de papieren van de jaarlijkse APK-keuring in orde zijn!

Mocht de auto niet meer als vervoermiddel gebruikt worden, bijvoorbeeld bijschade- en sloopauto’s, dan ben je ook met die auto’s bij ons aan het goede adres.

Nu we het gehad hebben over de verschillende stadia waarin de auto’s zich kunnen bevinden als ze in de verkoop aangeboden worden wil je ook terecht komen bij een erkendautoinkoopbedrijf. Deze erkende bedrijven zijn aangesloten bij de RDW. Daar zorgen ze voor een correcte overschrijving van de vrijwaring.

Natuurlijk wil je dat de auto binnen een korte termijn verkocht wordt. Kun je daar zelf wat aan doen? Ja,zoek naareen betrouwbaar bedrijf dat naast vlot handelen, ook een eerlijke en aantrekkelijke prijs biedt.